Pimp my Tårta

Det var ett tag sedan jag bloggade nu, men även sedan jag gjorde någon tårta.... Detta pga en sjukdomsperiod.
Hoppas att jag snart är tillbakaoch orkar ta tag i det som ger såååå mycket glädje och energi :)
 
Jag är med i Tävlingen Pimp my Tårta och nu sträcker jag ut min hand till er om hjälp...
Ligger just nu på 5:e plats och behöver ALL hjälp som jag bara kan få, för att ta hem segern.

Bidraget är min absolut första bröllopstårta. Allt på tårtan är gjort för hand. Rosorna tog sin tid kan jag lova ;) Varje ros är, efter att de torkat, handmålad en efter en.
 
Så snälla hjälp mig nu ;)
 
Klicka på bilden, sedan på Gilla. Lämna gärna motivering till varför ni tycker jag ska vinna, så är ni själva med och tävlar om ett pris. Och gillar ni det ni ser, får ni jättegärna dela på bloggar,hemsidor och Facebook och be era vänner om hjälp.
Skulle vara obeskrivligt tacksam för all hjälp.
 
 
 
 
En liten titt på hur rosorna blev till...
 
 
Här har jag påbörjat att måla varje kant på rosbladen...
Brudparet önskad vita rosor med rosa magiskt skimmer...
 
 
 Så rosa magiskt skimmer fick fixas ;)
 
 
Rätt magiskt va?! :)
 
50 stycken rosor hamnade på tårtan och ett mycket nöjt brudpar på sin stora dag.
Deras glädje är en obeskrivlig lycka att få känna
Jag hoppas verkligen att kunna ta hem segern med deras Magiska tårta :)
Det skulle verkligen vara pricken över i:et.
Att få den utmärkelsen genom tårtan, som för hoppningsvis kommer leva kvar
som ett undebart minne för dem resten av livet.  
 
Kram Annette
 
 

Lightning McQueen i repris... Och Grattis till Dizel!

Förra helgen var det dags för DIzel att fylla 6 år.
Gissa om grabben vart glad när mamma kom ut med den här tårtan.
 
 
Har nog aldrig sett en grabb SÅ överraskad..... (Älskar verkligen det här kortet)
Och nog ser han lite kaxig ut över sin alldeles egna "Route66"-skylt... Eller vad säger ni?? ;)
 
Kan bara avsluta och säga att den här lilla grabben gav mig energi till tusen att fortsätta ;)
 
 
 
 
 

Rosor rosor och åter rosor

 
 
 
Sitter just nu och micklar med rosor och blad i oändlighet..Tidskrävande men kul som attan!! Då slog dig mig helt plötsligt.. Jag började ju med figurtårtor och dekoration i april i år och jag minns hur stolt jag var över min första (som jag tyckte då) supersötarosor. Och än en gång kan man säga; Alla är vi barn i början ;))
 
Så här har förloppet rosor sett ut....
 
När jag gjorde de absolut första rosorna, hade jag inga som helst verktyg att jobba med.
 
Vid andra tillfället hade jag googlat lite och påen amerikansk sida fann jag en tjej som ansåg att man inte alls behövde några som helst köpta verktyg, utan oftast fanns allt i hemmet. Nog hade hon rätt! (tycktejag då) för vem har inte tandpetare hemma?!
 
Så till mina rosor vid andra gången tog jag till mitt första verktyg... Tandpetare ;))
Här är resultatet. Det blev bra men ack vad ont i fingertopparna man fick. Skulleinte vilja fixa en bröllopstårta med bara tandpetare somhjälpmedel kan jag lova er ;))
 
 
 
Rosor nr 2 med tandpetare...
 
 Fortfarande BARA tandpetare....
 
Sen fick jag blodad tand...
Jag bara MÅSTE införskaffa mig verktyg!!
Så iväg till Tårtpinglan i Karlstad och införskaffa sig lite saker...
 
Och här är dagens resultat med hjälp av verktyg och lite färg..... 
 
Jodå, det tar sig ;))  Övning ger färdighet som sagt :))
 
En bild med före och efter att jag har färglagt.
 
 

Hemmagjord Flowerpaste

Idag ska det även testas att göra hemmagjord Flowerpaste.
Kan vara bra att ha som back up, som nu när det ska fixas blommor och blader.
 
Fann som vanligt matnyttigt recept hos Simone - Smulans bakblogg.
Och, detta måste ju bara testas!!
 
(bild och recept är lånat  ifrån Smulans bakblogg)
 
Ingredienser:
5 tsk kallt vatten
2tsk gelatinpulver
500g siktat florsocker
3tsk cmc
2tsk vit sirap
3tsk olja(raps)
1äggvita

Gör så här:
1.Blanda gelatinpulver + vattnet och låt stå i 30minuter.
2.Sikta och blanda ihop florsocker och cmc.
3.Smält gelatinet och blanda i olja och sirap.
4.Häll över blandningen och äggvitan i bunken och knåda tills massan är vit.
5.Massan är vid det här laget ganska smulig och man får knåda länge för att få ihop det
till en slät boll.
6.Dela upp bollen i mindre bitar och färga dem i olika färger om så lnskas,och lägg plastfolie
runt om och sedan påse och in i en tätt burk.De ska förvaras nånstans mörkt och i rumstemp.

Read more: http://smulansbakblogg.blogspot.com/2011/09/hemmagjord-flowerpaste.html#ixzz1zuwK9dsS
 
 
 
 
 

Bröllopstårta på intågande.. Nervös som få och riktigt svettig..

 
 
I augusti har jag fått chansen att testa mig på att göra bröllopstårta för första gången. Nervös??? Nä tror ni?! Kan det möjligtvis finnas något större att göra??! Bröllopstårta ska liksom bara vara en gång i livet (precis sombröllopet) och brudparet ska ju verkligen få känna sig speciella den dagen, så även med tårtan.
 
I förgår och igår var det testing av det mesta..Tårtbotten,fyllning och igår dekoration.
Bruden vill ha som ett "vattenfall" av rosor nedför sidorna av tårtorna. Nervmoment ett = aldrig gjort en bröllopstårta! Nervmoment två = aldrig bundit ätbara blommor i hela mitt liv :/
 
Så med lite jävlar anamma igår kavlade jag upp ärmarna och gav mig in på rosbindning... Lite övning behövs känner jag för det var lite mickel. Trådarna var mjuka och svåra att styra med tung ros längst ut på. Vilket gjorde att blomtejpen blev ännu mickligare att få dit. Men det gick och för att vara första bindningen så är jag rätt nöjd :)
Nu blir det bara attförsöka finslipapådet och sedan testa att binda ihop en hel bukett.
 
Hade ju däremot varit mycket bättre om jag inte hade tappat rosen när allt var klart.. Tur att det var test bara :)
(Så ha lite överseende med att själva blomman är lite flikig)
 
 
Inte så illa va?? :)
 
 
 

Jag är med och tävlar... Är du?!

 
 
Smulans bakblogg har dragit igång en tävling på sin sida!
Tävlingen håller på till 10 Juli.
 
Jag är med och tävlar.. Är DU?!
 
Skynda dig in och lämna ett bidrag du med!
 
Klicka på bilden och du kommerdirekt till bloggen!
 
http://www.ermagan.nl/smulans/images/slider.pngBilden är lånad av Smulans Bakblogg och är Copyright skyddad!!
 
 
 

Spiderman - Mardrömstårtan

 
 
I helgen fyllde sonen till en gammal arbetskompist 5 år.
William hade önskat sig en spiderman tårta. Men inte vilken spidermantårta som helst..
mer bestämt  "Den gode och Den onde".

Fick skiss av William och precis så här ville han ha den.


Piece of cake tänkte jag.. Jo jo denna tårtan blev allt annat än piece of cake! Ja,det gick bokstavligen troll i den ifrån första stund. Eftersom jag gör precis allt själv i mina tårtor, så har jag upptäckt att varje tårta blir en utmaning i sig. Det verkar hela tiden handla om marginaler både när det gäller ägg, värme (i rum, händer och uign) och den rena turen.
 
Det hela började när jag skulle göra en ny sorts tårtbotten. Fick ett recept från duktiga Simone. Äntligen skulle jag få testa en riktig chokladbotten! Och äntligen, kanske, skulle jag hittat det där receptet som jag kunde använda mig av att skära figurer i vid figurtårtor!
 
Sagt och gjort, jag hivade mig i bakningen och in med botten i ugnen... 30-40 min i ugnen var det som gällde enligt receptet... Och  DÄR kom första motgången.. ICKE heller att 30-40 min räckte här.. 1 timma gick.. Näpp! 1 timma och en 15 min gick... Näpp! Började bli lite svett i pannan.. 1 1/2 timma.. Näpp, bara att ta ut den och chansa. Resultatet... En botten som fortfarande var halvvägs kladdig, men ändå rasade isär. Bara att börja om från början med en ny. Denna gången bar det sig i alla fall, men min botten behövde lite längre tid i ugnen.
 
Sen kom motgång nummer två!! Jag trodde att jag var smart när jag investerade i något som heter modelleringspasta. Ja, för er som inte håller på med tårtor, så kan jag tala om att även den är ätbar. Modelleringspasta.. Jo i mina öron låter det som en jäkligt bra massa att modellera i! !Hållbart och bra, tänkte jag. Precis.. Så tänkte jag, men så var inte fallet! Nog för att vi alla är "barn" i början, men man behöver kanske inte vara det när man har tidspress?! Min idé var att göra en helt egen originell Spndelmannen tårta. Så tanken att placera en STOR spindel uppå tårtan var ett måste! Skapandet drog igång och bit för bit såg det kanon ut.Problemet kom när den skulle torka såpass mycket för att klara stå uppå tårtan. Modelleringspastan var inte vad jag hade förväntat mig! Torkade på ytan men inte inne i kroppen, vilket slutade med att den började spricka och trilla isär.
 
 
STOR skulle den bli som sagt!!
 
Just nu började allt kännas som moment 22.. Gör om, gör rätt!
Lika så blev det med hus-siluetterna, som jag hade bestämt mig för skulle stå upp en bit över tårtbotten nummer två. Köpte färdigt pasta än en gång, för att jag trodde jag skulle vara smart, något som heter Chokladsockerpasta. Chokladpastan skall vara enklare att få riktigt fint svart eftersom den redan har en mörk botten, plus att William ville ha något med lakritssmak på tårtan. Choklad och lakrits tillsamman är ju inte direkt något fel koncept :) Knådade ihop chokladpastan med lakritsessens och svart färg, kavlade ut och fixade till siluetterna. La de på torkning över natten för att stelna såpass att de sedan kunde stå upp, ståtligt på sidan om tårtan. ERROR IGEN!! Dagen efter visade det sig att pastan inte alls torkade. Panik!! Väl ute på nätet får infon av min tårtkompisar att märket Ballina nästintill aldrig torkar :// Skiiiit!! Dags igen... Gör om, gör rätt!! Och nu började det bli riktigt svettigt!!
 
När alla "smådetaljerna" äntligen, till slut, var i ordning, var det så dags att sätta ihop mina tre våningar, plus dekorationen...  Jaaa, varför inte liksom?! Jo då.. Då vill dig sig så att marshmallowsfondanten (MMF) , som jag gör själv och täcker tårtorna med, brukar i normala fall göras på minimarshmallows. Den här gången fick jag inte på något vis tag på mini utan chansade på vanliga. Hade fått tips om att det också funkade. Jag har aldrig tidigare haft problem med fondanten, men nog sjutton skulle den här krångla. Kavlade ut MMF:en och får knåda ihop den, om och om igen. Inte på något vis får jag den att hålla ihop. Den var helt oelastisk och bara smulade sönder. Paniken stiger. Jag måste ju få täckt tårtorna!! Och det var slut på både marshmallows och svart färg här hemma, så jag hade inget annat val! DET MÅSTE GÅ!! Men,det spelade absolut ingen som helst roll vad jag gjorde, så gick det inte! Fick till slut letat upp en mmf som jag gjort tidigare (och hade kvar som tur var) OCH den var svart :)) Korsade fingrarna och hoppades på att den skulle funka. Och tack och lov gjorde den det!
 
Som pricken över i:et så råkade jag ut för ännu en grej som jag aldrig tidigare haft proplem med... MMF:en och sockerpastan svettades naturligtvis, när den väl kom på tårtan. Hade jag inte fodrat tårtan hade jag kunnat räkna med att den kunde svettats, men nu hade jag spacklat hela tårtan med smörkräm, så det skulle inte kunnat bero på det. Slutsatsen blev att fuktigheten i kylen förmodligen var för hög.Som tur va har vi så söta grannar som för bara några veckor sedan gav oss sin kyl och frys när de renoverade om. Så det var bara att dra igång dem i källaren. In med äggkoppar fyllda bakpulver i tårtkartongerna och hoppas på att de skulle  "torka" upp. Puh! Äntligen började jag se att tårtan kunde räddas. Några småsaker till gick tok på vägen, men sätter punkt här. Ja, om inte det här var ett test från ovan så vet inte jag?! 
 
Tur nog fick jag ihop den och William blev en glad kille :) Lyckligt slut på en mardröm utan dess like!
 
Och här är resultatet......
 
 
 
 
 
(den sista bilden är tyvärr tagen innan stjärnorna kom på tårtan)
 
 
Tur nog lyckades jag, mot alla odds, även rädda spindeln :)
 
 
 
 

Söt tjeji-tårta och Bus-tårta!

 
 
Då ska vi se om jag snabbt kan slänga ihop ett litet inlägg... Det var ett tag sen sist och 3:e tårtan efter det sista inlägget kördes ut igår. Men den tårtan kommer få ett helt eget inlägg.
 
Midsommar 2012
Ja, det blev en lugn men fartfylld dag ändå. Två tårtor skulle fixas, var av en med ganska många och små detaljer. Som tur var fick jag hjälp av min dotter :) Helt underbart att inte bli sittandes helt själv de timmarna, blir lätt lite ensamt när man sitter timme ut och timme in utan att prata med någon.
 
Stort tack till min underbara dotter Martina 
 
 
 
Tårta No.1 Frida 6 år
 
Fridas mormor ville överraska Frida när hon skulle fylla 6 år, med en tjej-tårta
och vad är mer tjejigt än rosa och Askungen-tema?!
 
 
 
En mycket glad mormor blev det när tårtan väl levererades och en mycket glad 6 åring hade det blivit när mormor senare kom med tårtan till kalaset. Det är ju de här glada stunderna man lever för när man lägger tid på en tårta. Så ingen blev i slutändan gladare än jag ;)
 
 
Tårta No.2 Kyrkans Ungdoms Klubbs-bus-tårta
(Förkortningnen av den klubben får ni lista ut själva ;))
 
Syrran skulle få sig ett gott skratt när jag levereade Midsommar-tårtan i år i allafall!
Gjorde en tårta i aprilmånad med en (enligt mig) liten söt kaktus på. Fotade kaktusen och la ut bild på facebook. Syrran som fyllde år i samma veva, trodde att det där var en busgrej som hon skulle få av mig på sin födelsedag. (hmm grön och taggig och med röda knoppar uppå) Nja, så blev ju inte fallet haha.Kaktusen skulle på en  Lightning McQueen-tårta.
 
Men, bara för det, så skulle hon få just "EN SÅDAN" tårta tyckte jag!
Sagt och gjort.....
 
 
Taggig och jäklig blev den med några extra söta röda knottrer uppå ;)
Men en midsommarkrans fick den i alla fall ;)
 
Här kan ni ju se den slående likheten ;)
 
 
Ett riktigt gott skratt fick vi allihopa kan jag lova er.
Och, vi var nog ensamma om att äta en Kyrkans Ungdoms Klubb tårta på midsommar ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad har hänt tidigare?




Till er som vill se det jag tidigare skrivit och lagt ut, så kan ni gå tillbaka till den gamla bloggen och kika om ni vill.


Bara att klicka på bilden ;)

Tårtor tårtor tårtor !!! 8 veckors tillbakatitt..

 

 

Sitter så här på morgonkvisten och filosoferar lite. Vilken resa jag har gjort den sista tiden!!! WOW!

Tittade tillbaka i kalendern och inser att mina första figurtårtor, Raggartårtan & LightningMcQueen, är BARA 8 v sedan som jag gjorde!! Och efter det har det blivit några till :)) Tuffa och LÅNGA pass, MEN värt varje minut när tårtorna väl är klara :)) Att få den här chansen att utmana sig själv och höja ribban för varje tårta är en helt otrolig känsla.

 

Man är precis lika skitnervös varje gång man börjar förbereda allt inför en ny tårta. Frågor som snurrar i huvudet.. -Hur i himmelen ska jag göra den här tårtan då? -Hmm, hur bygger jag upp det där?? -Undra om de kommer att bli nöjda... -Undra VAD de förväntar sig för tårta.. -Undra just om det finns något som lyfter den här tårtan lite extra?? - Bara tårtbotten blir hög och bra nu.... -Åh hoppas hoppas att fondanten håller och inte krånglar denna gången...  Vad gör jag om det INTE funkar så här?!

 

Miljoner och åter miljoner frågor VARJE gång.. Och finns nog inte en gång då det inte svischar genom mitt huvud tankar som; är du inte klok människa!! Du har ju inte ens en kurs i ryggen!! Nä, så är det! Jag är HELT grön på kvisten och har inte några som helst baskunskaper i det här. Men jag har klarat det och målet är att bara prestera bättre och bättre :) Så håll i hatten mina vänner för jag har fått blodad tand ;))

 

Här är de 8 veckorna som gått......

 

 

 

 

 

 


Välkommen till min nya blogg!


bloglovin

bloglovin

Om

Min profilbild

Arom

En blogg om mina tårtor och glädjen i att kunna göra dagar lite extra speciella för de runt mig. Jag har ingen som helst erfarenhet sen tidigare, så förhoppningsvis kommer jag att kunna visa utveckling av mig själv och det jag gör i den här bloggen. Hoppas ni gillar det ni ser och att ni kikar in fler gånger.


Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu:
RSS 2.0